Home > Vaiko sveikata > Vaiko kambario įrengimas palėpėje

Vaiko kambario įrengimas palėpėje

Ką laikote savo namo palėpėje? Seną nereikalingą kompiuterį, buities daiktus, statybinių medžiagų likučius, išaugtus savo vaikų drabužius? Ar ne protingiau būtų viską išmesti ir ten įrengti vaiko kambarį?

Norint įrengti vaiko kambarį palėpėje reikės pasitelkti idėjų iš šalies ir į šią erdvę pažvelgti kūrybiškai. Dėl to jog ši erdvė yra specifinė, daug dalykų planuoti reikia iš anksto ir reikia susitaikyti su mintimi kad ne visus norus pavyks įgyvendinti, greičiau prisitaikyti prie esamos situacijos. Į vaiko kambarį palėpėje reikia žiūrėti ne suaugusiojo o vaiko akimis, tai kas ne visada bus patogu naudoti praktiškai galbūt yra neįprasta, linksma, keista ir įdomu, o tai vaikams yra svarbiausia.

Išnaudokite plotą

Išnaudoti palėpę vaiko kambariui yra praktiškas sprendimas. Palėpėje gali slypėti 10-20 ir daugiau kvadratinių plotų erdvę kurios vaiko kambariui yra daugiau nei pakankamai. Statybos ir remonto darbai kainuos ne tiek ir daug nes iš esmės reikia įrengti tik grindis ir padalyti šlaitų apdailą iš gipso kartono ar medienos. Atsižvelgiant į tai koks yra stogo apšiltinimo sluoksnis, papildomai uždėkite mineralinės vatos į stogo konstrukciją taip kad bendras storis būtų ne mažesnis nei 30 cm. Tai svarbu padaryti todėl kad į šią patalpą tikriausiai nebus galimybės atvesti šildymo sistemos vamzdžių ir radiatoriaus. Šiluma į kambarį pateks natūraliu būtų bet šaltomis žiemos dienomis jos gali nepakakti.

Kas svarbu?

Įrengiant kambarį palėpėje pasistenkite kad ten būtų kuo daugiau šviesos. Gali tekti pasikonsultuoti su stogo dengimo meistrais dėl papildomų stoglangių montavimo arba bent jau vieno lango įdėjimu sienoje. Apšvietimo šiame kambaryje taip pat turi būti pakankamai, įvairiose vietose įrenkite šviestuvus. Tai yra labai svarbu nes uždaro tipo mažose patalpose ne visiems vaikams patinka būtį, gali išsivystyti uždarų patalpų baimė kuris persekios visą gyvenimą, tai išties labai rimta. Iš dalies šioje situacijoje gali gelbėti ir veidrodis ant sienos arba skliauto. Baldų ir lovos patalpinti palėpėje ne visada pavyksta nes tai priklauso nuo individualaus namo išplanavimo. Norint kad šis kambarys tuo pačiu būtų ir miegamasis reikia kad langai ar stoglangiai turėtų ventiliacijos funkciją nes priešingu atveju kambaryje trūks šviežio oro.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *