Maisto gaminimas namuose reiškia, kad jūs galite gaminti ne tik kokias tik norite būdais, račiau ir naudoti atitinkamus prietaisus, nes tai gali būti maisto gaminimas kazane, maisto gaminimas greitpuodyje, maisto gaminimas garuose. Trys gaminimo būdai yra sausas karštis, drėgnas karštis ir kombinuotas gaminimas. Kiekvienas iš šių metodų naudoja šilumą, kad skirtingai paveiktų maistą. Visi gaminimo būdai, nuo kepimo ant grotelių iki garų, gali būti suskirstyti į vieną iš šių trijų būdų. Norint tapti puikiu virėju, labai svarbu suprasti ir įsisavinti įvairius gaminimo būdus. Maisto gaminimo technikos išmanymas leidžia dirbti su įvairiais ingredientais ir virtuvės įranga, kad gaminant maistą pasiektumėte nuoseklių, kvapnių rezultatų. Skaitykite toliau, kad sužinotumėte apie tris pagrindinius gaminimo tipus, visus tų tipų būdus ir maisto produktus, kuriuos papildo šie būdai.
Kepimas sausai karštyje
Kepimas sausame karštyje veikia be drėgmės, sultinio ar vandens. Vietoj to, jis priklauso nuo karšto oro cirkuliacijos arba kontakto su riebalais, kad perduotų šilumą maistui. 300 laipsnių ar aukštesnė temperatūra naudojama rudumui sukurti – reakcijai, kai maiste esančios aminorūgštys ir cukrus paruduoja ir sukuria ryškų aromatą bei skonį. Unikalūs skrudintos duonos ar apkeptos mėsos kvapai yra gaminimo sausame karštyje pavyzdžiai darbe. Kepant ant maisto perduodama itin didelė šiluma, paprastai nukreipiama iš virš maisto esančio spindulio, kuris vienu metu kepa vienoje pusėje. Naudojant šį metodą, gali labai greitai paruduoti, užsandarinant sultis ir skonį viduje ir paliekant traškią išorę. Kadangi šis gaminimo būdas yra greitas, pravartu naudoti laikmatį arba patikrinti iškepimą, kad maistas nesudegtų ar neperkeptų. Komercinėse virtuvėse kepti galima su salamandra arba broilerių krosnele, taip pat puikia kepa ir konvekcinės krosnelės.
Virimas drėgnu karščiu
Kaip rodo pavadinimas, gaminant maistą drėgname karštyje, maisto ruošimui reikalingas skystis arba garai. Šiuo metodu galima gaminti sveikus patiekalus be riebalų ar aliejaus. Tai taip pat puikus būdas suminkštinti tam tikrų mėsos gabalų, pavyzdžiui, jautienos gabalėlių ar krūtinėlių, kietus pluoštus. Gaminant pluoštines daržoves ir ankštines daržoves, gaminant ant drėgnos ugnies maistas suminkštėja iki tobulo minkštumo. Skirtingai nuo kepimo ant sauso karščio metodų, gaminant ant drėgnos ugnies plutelė nebus parudavusi.
Kombinuotas virimas
Tirštas morkų ir jautienos troškinys karštame ketaus puode. Kombinuotame gaminime naudojami ir sausi, ir drėgni virimo būdai. Maistas ilgą laiką verdamas skysčiuose ant silpnos ugnies, todėl produktas yra minkštas. Ši technika veikia su kiečiausiais mėsos gabalais, palaipsniui skaidant pluoštus, kol jie ištirpsta į skystį.