Home > Maistas > Kodėl verta rinktis šalto spaudimo alyvuogių aliejų?

Kodėl verta rinktis šalto spaudimo alyvuogių aliejų?

Kodėl verta rinktis šalto spaudimo alyvuogių aliejų?

Jau graikų laikais poetas Homeras alyvuogių aliejui davė pavadinimą – skystas auksas. Tai nebuvo atsitiktinai. Šis produktas yra omega-3 ir omega-6 rūgščių šaltinis, kurios teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, nervų sistemą ir net regėjimą. Anksčiau minėtas vitaminas E turi antioksidacinių savybių. Be to, jame gausu mineralų – fosforo, magnio ir kalio. Tačiau tai dar ne visos vertingos alyvuogių aliejaus savybės. Šie mineralai padeda sumažinti ligų tikimybę, t.y.:

  • navikus,
  • 2 tipo diabetą,
  • širdies ir kraujagyslių ligas,
  • insulto tikimybę
  • ateroskleroę.

Taip pat verta paminėti, kad, remiantis moksliniais tyrimais, šio vertingo aliejaus vartojimas maiste gali atitolinti Alzheimerio ligos ar senatvinės demencijos atsiradimą. Pasak gydytojų, rekomenduojama kasdien suvartoti du šaukštus alyvuogių aliejaus, kad būtų teigiamas poveikis jūsų sveikatai. Svarbu tai, kad šio produkto įtraukimas į savo mitybą palaiko organizmo imuninę sistemą, suteikdamas antivirusinį ir antibakterinį poveikį.

Šalto spaudimo alyvuogių aliejus – ką tai reiškia ir kodėl verta jį pirkti?

Svarbiausia šalto spaudimo alyvuogių aliejaus savybė – kokybė. Šis aliejaus gavimo iš augalų sėklų būdas yra vienas seniausių ir natūraliausių spaudimo būdų. Šio proceso dėka iš žemos temperatūros gaunamas skystis išlaiko savo organizmui vertingas savybes, tačiau karšto spaudimo metu tampa mažiau naudingos ir net patogeniškos. Dėl šalto alyvuogių aliejaus spaudimo proceso išsaugomos visos anksčiau paminėtos šio aliejaus panaudojimo galimybės ir savybės. Tam tikram procesui turi būti naudojamos kruopščiai atrinktos sėklos ir ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas temperatūrai spaudimo metu, kuri turi didelę įtaką kokybei ir visų skysčio savybių išsaugojimui.

Alyvuogių aliejaus panaudojimas – su kuo ir kaip jį vartoti?

Alyvuogių aliejus puikiai papildo makaronų ar ryžių patiekalus, taip pat sumuštinius ir virtas daržoves. Tai bus puikus priedas prie salotų ar duonos, kaip sviesto pakaitalas. Taip pat galite kepti, virti ir troškinti mėsą su tinkamos rūšies alyvuogių aliejumi. Tam puikiai tinka ypač tyras alyvuogių aliejus, nes tai viena sveikiausių ir universaliausių aliejaus rūšių. Alyvuogių aliejus taip pat gali būti labai geras rafinuoto aliejaus pakaitalas virtuvėje, kuriame dėl spaudimo aukštoje temperatūroje yra toksiškų transriebalų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *