Home > Vaiko sveikata > Sveikas užkandis vaikams – džiovinti vaisiai ir riešutai

Sveikas užkandis vaikams – džiovinti vaisiai ir riešutai

Sveika mityba vaikams be užkandžių neįmanoma. Jie padeda jiems išlikti energingiems tarp valgymų. Renkantis užkandį svarbu, kad jis neperkrautų skrandžio ir turėtų pakankamai maistinių medžiagų.

Prekybos centrų lentynose galite nusipirkti jau paruoštų užkandžių variantų, tačiau jie ne visada yra tikrai sveiki. Didelis cukraus, druskos kiekis, per mažas maistinių medžiagų kiekis suteikia tiek mūsų, tiek vaikų organizmui malonumo jausmą vartojant produktą ir dar labiau padidina norą valgyti. Todėl turime išmokinti savo vaikus tinkamai planuoti ir pasirinkti užkandį. Galų gale, pagrindinė jo funkcija yra suteikti energijos, o ne kauptis riebalų pavidalu.

Kokia džiovintų vaisių ir riešutų nauda  vaikų sveikatai?

Džiovinti vaisiai ir riešutai be puikaus skonio, siūlo ir daug vertingų maistinių medžiagų – vitaminų ir mikroelementų, kurie leidžia vaikui tinkamai vystytis ir stiprina imuninę sistemą. Štai keletas vertingiausių džiovintų vaisių ir riešutų valgymo privalumų.

  • Suteikia energijos

Džiovinti vaisiai visų pirma, yra sveikas ir vertingas energijos šaltinis, būtinas vystymuisi ir augimui. Saldžios razinos, abrikosai ar skanios datulės suteikia vaikui skaidulų, baltymų, cinko ir geležies, kurių dėka jis gali būti aktyvus ir sveikas.

  • Stiprina imunitetą

Džiovintuose vaisiuose ir riešutuose esantys komponentai turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių. Reguliarus vaisių vartojimas padeda sustiprinti natūralų kūdikių ir mažylių imunitetą.

  • Apsaugo nuo vidurių užkietėjimo

Džiovinti vaisiai, ypač slyvos, yra turtingas maistinių skaidulų šaltinis, kuris gali būti ypač naudingas mažiems vaikams. Jos palaiko žarnyno veiklą ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo, kuris yra toks įprastas šiame amžiuje.

  • Gerina virškinimą

Džiovinti vaisiai (pvz., razinos) taip pat turi daug gerųjų bakterijų, kurios palaiko virškinimą ir kuria žarnyno mikroflorą. Be kita ko, razinose yra skaidulų, fenolio rūgščių ir vyno rūgšties, kurios veikia panašiai kaip probiotikai. Džiovintos slyvos, datulės ir figos taip pat turi tokio tipo savybių.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *