Home > Mamos sveikata > Kokį maistą valgyti po gimdymo?

Kokį maistą valgyti po gimdymo?

Greičiau atstatykite kūną bei sveikatą po gimdymo, pripildant savo lėkštę protingais pasirinkimais. Štai ką reikia žinoti apie mitybą po gimdymo, kad greičiau atsigautumėte ir pasisemtumėte energijos.

Kodėl mityba po gimdymo tokia svarbi?

Pagalvokite apie tai: jūs nešiojote augantį vaisių ir papildomus riebalus, skysčius bei audinius ilgiau nei 9 mėnesius. Įveikėte gimdymą, tačiau jūsų energija išseko ir dabar galbūt nesijaučiate geriausiai.

Tai, kaip maitinate savo kūną pogimdyminiu laikotarpiu, yra svarbu jūsų sveikatai ir, jei maitinate krūtimi, kūdikio augimui ir vystymuisi. Štai tik keli geros mitybos po nėštumo privalumai:

  • Tai gali pagreitinti jūsų sveikimą. Maistinių medžiagų turtinga mityba, kurioje gausu sudėtinių angliavandenių, skaidulinių medžiagų, sveikų riebalų ir baltymų, taip pat pakankamas vandens gėrimas gali padėti sveikti jūsų organizmui. Sveikas mitybos planas po gimdymo padės sustabdyti kaulų nykimą, papildyti geležies atsargas, išvengti hemorojaus ir dar daugiau.
  • Tai skatina pieno gamybą. Tai, ką valgote ir geriate, labai svarbu jūsų pieno kiekiui ir kokybei.
  • Jis palaiko bendrą gerovę. Gerai subalansuota mityba gali palaikyti visą parą trunkančią ištvermę, kurios prireiks užimtai mamai.

Maistas po gimdymo – geriausi produktai

Mityba po gimdymo nelabai skiriasi nuo įprasto sveikos mitybos plano. Jei maitinsitės toliau išvardytais produktais, tikriausiai gausite didžiąją dalį organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų. Sveikas maistas, kuriuo svarbu papildyti savo mitybos racioną:

  • Daržovės, įskaitant lapinius žalumynus, paprikas, brokolius, avokadus, morkas, lapinius kopūstus, saldžiąsias bulves, pomidorus, salierus ir morkas.
  • Vaisiai, pavyzdžiui, citrusiniai vaisiai, uogos, mangai, melionai, obuoliai ir bananai.
  • Grūdai ir jų produktai, pavyzdžiui, avižos, kvinoja, rudieji ryžiai ir viso grūdo duona.
  • Liesi baltymai, įskaitant žuvį, paukštieną, tofu, pupeles, sėklas, riešutus, lęšius ir liesą jautieną.
  • Neriebūs pieno produktai, pavyzdžiui, jogurtas, pienas, sūris ir kiaušiniai.

Tačiau yra keletas konkrečių maistinių medžiagų, kurių suvartojimą reikėtų stebėti, pavyzdžiui:

  • Jodo. Daugelis žindančių moterų negauna pakankamai šio mikroelemento, ypač tos, kurios nevalgo pieno produktų, vengia valgomosios druskos, rūko arba valgo daug maisto produktų, kurie mažina jodo kiekį (įskaitant kai kurias kryžmažiedžių daržovių rūšis). Jodas palaiko kūdikių augimą ir smegenų vystymąsi.
  • Ši maistinė medžiaga, esanti motinos piene, svarbi kūdikių smegenų ir nervų sistemos vystymuisi. Žindančioms moterims jo reikia daugiau, apie 550 miligramų per dieną, kad papildytų savo atsargas ir patenkintų kūdikio poreikius.
  • Omega-3 riebalų rūgščių. Rinkitės žuvis, kuriose yra mažai gyvsidabrio ir daug eikozapentaeno rūgšties (EPA) ir dokozaheksaeno rūgšties (DHA), pavyzdžiui, lašišas, ančiuvius, sardines ir upėtakius. DHA ypač svarbi vaisiaus smegenų vystymuisi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *